Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Jetse Batelaan wint Zilveren Leeuw

De Biënnale van Venetië heeft vandaag bekendgemaakt dat theatermaker Jetse Batelaan, artistiek leider van Theater Artemis, dit jaar de Zilveren Leeuw voor Theater wint. Hij krijgt deze prestigieuze prijs voor jong talent in de wereld van de podiumkunsten komende zomer op de Biënnale uitgereikt.

“Met Batelaan pakt het jeugdtheater, dat vaak onterecht wordt beschouwd als tweederangs of als een categorie onder ‘officieel’ theater, het belang terug dat het verdient,” aldus de jury.

Dat Tweetakt fan is van Jetse Batelaan is geen geheim. Hij stond in 2006 op het festival met zijn eerste jeugdvoorstelling Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt en is sindsdien met een hele lijst aan voorstellingen te zien geweest. In 2017 waagde hij zich voor Tweetakt aan de beeldende kunst en maakte op Fort Ruigenhoek Het koninklijk museum voor interessante kunst.

Op Festival Tweetakt 2019 zijn twee voorstellingen van Jetse en Theater Artemis te zien: Het Verhaal van het Verhaal (8+) – een samenwerking met Het Zuidelijk Toneel – en de Nederlandse première van (…..) (12+)!

Het Verhaal van het Verhaal (8+) – Theater Artemis / Het Zuidelijk Toneel Zaterdag 13 april, 19.30 – 21.00 uur
Stadsschouwburg Utrecht, Douwe Egbertszaal
>> Meer informatie & kaartjes

(…..) (12+) – Theater Artemis
Zaterdag 6 april, 16.00 – 17.15 uur
Theater Kikker, Grote zaal
>> Meer informatie & kaartjes