Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Hiphop op Tweetakt

Jiri11 opent het muziekprogramma
Festival Tweetakt 2019 opent meteen met een avond hiphop om u tegen te zeggen: Jiri11, de 15-jarige sensatie Jantje, Jiri’s ANBU-collega Rarri Jackson en Gimbrère breken de Podiumkas meteen weer af! Bekers die in het rond vliegen en geschokte 30-plussers terwijl de rest van de zaal zich in het zweet danst. Dit is waarom je morgenavond naar Tweetakt komt.

vrijdag 29 maart | 20.30 – 01.00

Eigenzinnige hiphop op de zaterdagavond
Als de Podiumkas nog niet is afgebroken, dan gebeurt dat wel op zaterdagavond. Nieuwegeinse rapper Josbros en de jonge, talentvolle rapper Snelle stomen je in rap tempo warm. Daarna neemt Het Gezelschap het van hen over. Het mondige drietal – Juno Rissema, Diggy Rast en De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn zorgen voor een goede hiphopelectro, met vlagen van blues en spoken word erdoorheen. Sieneaux draait aan het einde van de avond een vernieuwde mix van hiphop, future en r&b. Probeer hierbij maar eens stil te blijven staan.

zaterdag 30 maart | 20.30 – 01.00

Hiphop en rap op je vrije zondagmiddag
Aanstaande zondag vindt de jaarlijks terugkerende Dance Battle plaats op het Festivalplein, georganiseerd door Beat the Enemy. Deze studenten van Creative College nemen het tegen elkaar op met hun hiphop, popping en breakdance moves. Alle inspiratie die je opdoet bij de Dance Battle, kun je mooi inzetten tijdens het gratis (!) optreden van niemand minder dan Yung Nnelg.

Dance Battle | zondag 31 maart | 14.00 -16.00
Yung Nnelg | zondag 31 maart | 17.00 – 17.45

Dansend het laatste weekend in
Speciaal voor vrijdag 12 april hebben we een dosis energieke hiphop bewaard met onlosmakelijke Afrikaanse invloeden van rasartiest Amartey, die samen met The Band Recraft het podium betreedt. YOUNGBAEKANSIE neemt ook al zijn invloeden van andere werelddelen mee, en Versano zorgt dat jij met heerlijke beats het weekend in gaat!  

vrijdag 12 april | 20:30 – 01:00