26 augustus t/m 19 september 2021
© Çharlotte van den Arend

Festival Tweetakt: een uitje voor het hele gezin

Vrolijke voorstellingen, een zweefmolen, een poffertjeskraam en een zonnig terras onder de bomen: een dagje Tweetakt is het ideale uitje voor het hele gezin.

Festival Tweetakt: het leukste familie-uitje in Utrecht

Elk programmaonderdeel van Festival Tweetakt is een belevenis, voor jong en oud. En daar heb je helemaal geen voorkennis of kunstervaring voor nodig. In verschillende theaters in Utrecht zie je vrolijke en spannende dans- en theatervoorstellingen voor alle leeftijden. Van muziektheater over dieren tot een voorstelling over taal of een smartlappenopera: in ons gevarieerde programma komt iedereen wel iets leuks tegen.

De avontuurlijkste kinderactiviteiten in Utrecht

Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek kun je beeldende kunst bekijken. De werken staan tentoongesteld in de historische bunkers van Fort Ruigenhoek en daarbuiten, tussen de bomen. Op Tweetakt zie je vooral grote, interactieve installaties waar je omheen kunt lopen en die je aan mag raken. Tijdens eerdere edities van het festival kon je bijvoorbeeld een potdekselorgel bespelen, met olifant-sculpturen knuffelen (en er op springen!) of naar jezelf kijken door de ogen van een ander.

Maar dat is niet alles, er valt nog veel meer te beleven op het fort. Je kunt er bijvoorbeeld ook theatervoorstellingen bezoeken en luisteren naar livemuziek op het vaak zonnige terras. Voor de jongsten houdt het vertier in de ballenbak en de zweefmolen nooit op.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play