Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Festival Tweetakt op de Nieuwjaarsduik

Festival Tweetakt duikt op zondag 13 januari 2019 vol het nieuwe jaar in. Samen met vele andere Utrechtse culturele instellingen wordt 2019 ingeluid met de Nieuwjaarsduik, georganiseerd door Culturele Zondagen. Niemand minder dan Kajetan Uranitsch mag een preview van ons programma presenteren!

Kajetan Uranitsch, je kent hem wellicht nog van vorig jaar, geeft Op de Nieuwjaarsduik een lekker strakke, licht defecte, maar bovenal speelse PowerPointpresentatie. Op ludieke wijze presenteert hij met welke familievoorstellingen hij dit jaar allemaal op Festival Tweetakt staat.

Voor de allerkleinsten speelt hij met zijn vrienden uit Wenen van Kompanie Freispiel Ein Stück Teilen(5+), waarin het gaat over eerlijk alles samen delen. Echt alles? En hoe moet dat dan, eerlijk? Het publiek mag mee doen. Vorig jaar speelde Kajetan Detective Le Schmou (6+) op Fort Ruigenhoek, nu staat deze Tweetakt-productie het eerste weekend op de Neude. Detective Le Schmou is terug en gaat op zoek naar nieuwe theatermisdaden om op te lossen! Voor de iets oudere jongeren speelt hij samen met Katelijne Beukema Die Welt in der wir leben(14+). Een voorstelling waarin met hulp van klei en videoprojecties een absurdistische reis tussen waarheid en leugen, feit en fictie wordt afgelegd. 

Zijn al deze fysiek georiënteerde theatervoorstellingen van Kajetan wel in een PowerPoint te vangen? Nee hoor, het wordt beslist grappen en grollen.

Kajetan geeft zijn presentatie in de Balzaal van de Winkel van Sinkel, op de Oudegracht 158. Dit doet hij van 14.30 tot 15.00 uur, en van 15.45 tot 16.15 uur. Mis het niet!