Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Eindsprint programma Festival Tweetakt 2019

We zijn bezig met een heuse eindsprint voor het programma van Festival Tweetakt 2019! Er zijn de afgelopen dagen maar liefst tien nieuwe voorstellingen in de verkoop gegaan. Met onder andere een theatrale zelfbouwinstallatie, een klankcircus, een kijkje in het hoofd van een kind en a-story-without-a-story-but-with-a-lot-of-ass.

In het Minitheater verrijst een heus klankcircus met Le Petit Cirque (8+) van Laurent Bigot. De Franse muzikant beroert en beweegt alledaagse prullaria en maakt op die manier muziek. Een belevenis voor oog en oor.

Shake Shake Shake: first edition (14+) van De Dansers is een dansconcert waarin een live band van dansers en muzikanten met lijven, stemmen en instrumenten een feestelijke cocktail vol rebellie brouwen.

Decolonising the mind! In BLACK OFF (14+) legt de Zuid-Afrikaanse performer Ntando Cele met verkleedpartijen en incorrecte humor aan de ene kant, en woeste kritiek en eerlijkheid aan de andere kant, het verborgen racisme bloot dat ten grondslag ligt aan ons dagelijks leven.

BREKEN 3 (13+) is de derde voorstelling in de BREKEN-reeks van DEGASTEN. BREKEN 3 draait om het verwoestende verlangen naar de ander, en de onopgeruimdheid van de mens.

Met een gigantische katrolinstallatie en een hoop recyclemateriaal, strijken de makers van KOPERGIETERY neer op Fort Ruigenhoek om samen met het publiek – jong èn oud – een gloednieuw werk te creëren. Park Katrol (6+) is een theatrale ‘zelfbouwinstallatie’ voor families.

Ben je vergeten hoe het was om kind te zijn? In Hallo familie (8+) van Maas theater en dans krijg je een uniek kijkje in het hoofd van een kind. Via haar ogen zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt.

Assholism (15+) van Pink Flamingooo heeft niet voor niets deze ondertitel: a-story-without-a-story-but-with-a-lot-of-ass. Stap in een nieuwe wereld: de huiskamer van Gingerella en darlings, waar schoonheid filthy is en de norm niet bestaat.

Ieder jaar maken de derdejaarsstudenten van de HKU acteursopleiding een voorstelling speciaal voor Tweetakt. Dit jaar is dat #SCHIJN (12+), geregisseerd door Sanne Vogel. Een voorstelling over het online bestaan, waarin iedereen altijd gelukkig is, roze açai-kunstwerkjes eet en het hele jaar door op vakantie gaat.

In nesten (4+) van fABULEUS, Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk toveren de drie spelers annex dansers met een minimum van middelen een verrassend universum tevoorschijn. Ze snijden grote thema’s aan voor kleine mensen.

Muziek van Beneden (5+) van Het Houten Huis is een magische en muzikale voorstelling met een tikje nostalgie, voor iedereen die buren heeft, over een straat ver weg van de natuur, waar mensen en dieren dicht op elkaar wonen.