26 augustus t/m 19 september 2021
nl en

Bereikbaarheid Fort Ruigenhoek

Fort Ruigenhoek ligt midden in het natuurgebied de Ruigenhoekse polder, op de Ruigenhoeksedijk 125 in Groenekan.

Met de fiets

Het fort is zeer goed met de fiets te bereiken. Vanaf de binnenstad van Utrecht duurt de fietstocht naar het fort vijftien tot twintig minuten. Je kunt je fiets gemakkelijk stallen op het fort zelf.

Met het openbaar vervoer

Vanaf Utrecht Centraal vertrekt er elke tien minuten een bus. Neem bus 3 richting Overvecht en stap uit bij halte Nijldreef. Vanaf hier is het ongeveer 20 minuten lopen naar het fort. Kijk voor de actuele vertrektijden op www.gvu.nl of www.9292ov.nl.

Met de auto

Kom je met de auto, houd er dan rekening mee dat je die niet altijd op de parkeerplaats tegenover het fort kwijt kan. Bij de toegangswegen naar het fort staat een verkeersregelaar die u naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats zal verwijzen. Parkeren in de berm is niet toegestaan. Een deel van de Kanonsdijk en de Ruigenhoeksedijk zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De parkeerplaats tegenover Fort Ruigenhoek is alléén te bereiken vanaf de Ruigenhoeksedijk (dat is de weg van het centrum van Groenekan naar het fort.) Kom je vanaf de Albert Schweitzerdreef/Gageldijk naar het fort dan is de parkeerplek aan de Sint Anthoniedijk bereikbaar. Vanaf hier is het 5 tot 10 minuten lopen naar het fort.

 

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play