25 juni t/m 10 juli 2022

Beeldende kunst op Tweetakt

Op Festival Tweetakt zie je gloednieuwe kunstinstallaties in de bunkers en in de buitenlucht op Fort Ruigenhoek.

Beeldende kunst maakt ieder jaar deel uit van het programma van Tweetakt. De beeldende kunstwerken op Tweetakt zijn er voor iedereen, jong en oud. Je ziet kunst in allerlei verschillende vormen: je ziet bijvoorbeeld korte video’s, interactieve installaties, geluidskunstwerken en tekeningen. Tijdens eerdere edities van het festival kon je een potdekselorgel bespelen, met sculpturen knuffelen (en er op springen!) of naar jezelf kijken door de ogen van een ander. De kunstwerken zijn te zien in ons festivalhart op Fort Ruigenhoek, in de historische bunkers en in de buitenlucht, tussen de bomen.

Bijzonder is dat een aantal werken ieder jaar speciaal voor Tweetakt, en dus voor de locatie Fort Ruigenhoek, worden gemaakt. Dit jaar maken o.a. de Zuid-Koreaanse kunstenares VAKKI, die bekend werd met haar kleurrijke, geometrische werken, en de Zwitserse Nicolas Chuard, die doorbrak met grappige interactieve installaties, een nieuw werk voor het festival. Verder kun je bijvoorbeeld kijken naar de zeehondjes van kunstenaar Herman Lamers en een wandeling maken met de zonneliedjes van Gijs Gieskes (mechanische muziekdoosjes die op zonne-energie werken). Het volledige kunstprogramma is erg gevarieerd, maar je weet in ieder geval dat je verrast gaat worden.

Wil je meer weten over andere kunstdisciplines op Tweetakt of over festivallocatie Fort Ruigenhoek?

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play